Maukkaat uunipaprikat
Leena bongasi tuossa kuukausi sitten yhdestä lukemattomista keittokirjoistamme erittäin herkullisen reseptin: Piemontelaiset paprikat - ja tietystikin niiden vegemuunnelman. Ne ovat periaatteessa paprikoita, joiden sisällä on tomaattia, oliiveja ja kapriksia ja paistetaan uunissa.
Nyt kun näitä on pari kertaa tehty (eilen viimeksi), niin täytyy myöntää, että yksinkertainen on kaunista. Ainoastaan yhdellä kerralla tuli vahingossa laitettua balsamiviinietikkaa valkoviinietikan sijaan ja maku ei ollut täydellinen.
PIEMONTELAISET PAPRIKAT punaisia paprikoita halkaistuna niin, että kanta säilyy tomaatteja lohkoina mustia oliiveja (kivelliset Lindat ovat edelleenkin parhaita) kapriksia tuoretta basilikaa oliiviöljyä valkoviinietikkaa suolaa mustapippuria Laita paprikanpuolikkaat uunivuokaan, täytä kohtuullisella määrällä tomaattilohkoja, oliiveja ja kapriksia. Lisää basilikan lehdet, öljyä, etikkaa, suolaa ja mustapippuria. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia - paprikat saavat hieman mustua reunoista.
Tämä resepti on mukautettu Celia Brooks Brownin kirjasta Uusi kasviskeittiö (jonka kannessa paprika jököttää polentakakun päällä!).
Tämä on siis täydellinen kasvislisäke, ei kokonainen ateria. Eilen tätä syötiin parsoilla muokatun peruna-mozzarella -struudelin kanssa.
Kommentit